KARLOVARSKÝ POHÁREK VSTUPUJE DO TŘETÍ DESÍTKY ROČNÍKŮ!

XXI. ročník POHÁRKU se bude konat v sobotu, 23. 3. 2024 v Krytém bazénu v Sokolově. Otevírá ČESKÝ POHÁR V PARAPLAVÁNÍ 2024 a nese s sebou nový vizuál! „All you need is swimming“, motiv inspirován písní Johna Lennona All you need is love, kterou symbolizuje krásné srdce vytvořené z vody.

Pořadatelem série je nově v letošním roce „Sekce PARA" Českého svazu plaveckých sportů, která navenek vystupuje pod názvem „České paraplavání". Organizátorem závodu je karlovarský klub SK KONTAKT KARLOVY VARY.

Záštitu poskytli primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová, starosta města Sokolova Petr Kubis a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. Patronát nad závodem tradičně poskytnul žokej Josef Váňa, osminásobný vítěz Velké pardubické.

Závod by nemohl proběhnou bez sboru rozhodčích včele s Ondřejem Kočovským (rozhodčí s nejvyšší kvalifikací FINA, Mezinárodní plavecká federace) a zkušených členů Vodní záchranné služby Sokolov společně s jejich předsedou, Pavlem Waltou!

Účast potvrdilo celkem 15 klubů, z ČR i Slovenska. Domácí karlovarský tým bude reprezentovat více než třicítka plavců. Nebude chybět nejmladší karlovarská plavkyně, již 6letá Ellen, která se již představí v hlavním závodě. Mladé paraplavecké naděje a začínající plavci si tradičně zazávodí s členy paraplavecké reprezentace. Mezi reprezentanty se proplaval další karlovarský plavec Matěj Staša, o reprezentaci ve své třídě si říká i Aleksej Sosonkin.

Na startu uvidíme celou reprezentaci para, včele se sedmi plavci, kteří mají splněné limity na LPH do Paříže. Mistr světa z Manchesteru 2023, junior David Kratochvíl (17let), (Plavecký klub Tachov), stříbrný z LPH Tokio 2020 (proběhly 2021) Arnošt Petráček (Plavání České Budějovice), dvojnásobná finalistka z LPH Tokio 2020 (konané v roce 2021) Vendy Dušková (domácí klub SK KONTAKT KARLOVY VARY), bronzová medailistka z MS Manchester 2023 Agáta Koupilová (SK KONTAKT Brno), finalista na LPH Tokio Jonáš Kešnar (PK JH Jindřichův Hradec), dvojnásobný finalista z LPH Tokio Tadeáš Strašík (ÚAPS Ústecká akademie plaveckých sporů), finalistka z MS Manchester 2023 Alexandra Borská (ÚAPS - Ústecká akademie plaveckých sporů).

Na realizaci závodu mají významní podíl sponzoři a dárci z města Karlovy Vary a Karlovarského kraje. Za jejich podporu velmi děkujeme!