MAJK SPIRIT VYDÁ 5. SÓLOVÉ ALBUM PLAYLI5T

Majk Spirit je jedním ze zásadních jmen slovenské i české hudební rapové scény. Jeho předchozí alba byla několikrát platinová, klipy mají miliony zhlédnutí a skladby desítky milionů přehrání na Spotify. Majk Spirit vydává 5. května svoje páté řadové album nazvané PLAYLIST, aktuálním singlem z něj je song STARGAZING, ke kterému vychází i videoklip

Tři roky od zatím posledního řadového alba a dva roky od poslední desky s H16 vydává Majk Spirit novou nahrávku PLAYLIST. Nové album je žánrově rozkročené, obsahuje skladby ovlivněné afrobeatem, afro trapem, dancehallem, trapem a dalšími žánry. “Nijak nedefinuju, čím je která ze skladeb konkrétně ovlivněná, pocitově jsem šel prostě po tom, co mě baví. Chtěl jsem udělat lehké fresh album, které bude lidi v letních měsí cích bavit . Moje nové album je soundtrack pro tvůj volný čas, PLAYLIST pro tvoje léto 2023 , ” vysvětluje Majk Spirit. Co se týče textů, je z nich cítit klid a rovnováha. “Jsem “family man” , mám dvouletou dceru a moje texty to logicky odrážejí. Zároveň jse m OG rapové hry už třetí dekádu. Na albu tak najdeš hlavně “good life vibes”, cool bars, ale určitě i trochu motivace a té dobré inspirace,” popisuje k textům Majk.

Prvním singlem, který už pár týdnů sbírá nadšené reakce fanoušků, je song FULL SPEED. Sou běžně s vydáním desky pak představuje Majk další singl, kterým je STARGAZING, doplňuje ho videoklip od Alexe Žitňanského. V songu jsou hosty Ben Cristovao a Ego. S prvním jmenovaným jde ( po skladbě KURT z Majkova alba ARTIST nebo songu Happy Birthday z Benova alba PROTENKONTRAST ) o několikátý společný song: “S Benem máme podobný mindset, dobře se nám spolu pracuje,“ vysvětluje Majk. Z dalších hostů alba zmiňme například Kaliho, Yaela nebo Dominiku Mirgovou. Před časem Majk Spirit svým fanouškům sliboval, že se letos dočkají pokračování alba Nový človek. “Př i práci na albu Nový človek 2 jsem si uvědomil, že mám vlastně připravená alba dvě - jeden je NOVÝ a druhy je ČLOVEK. NOVÝ se nakonec jmenuje PLAYLIST a jsou to myslím víc cool a fresh songy na léto. V druhé půlce roka chci dropnout ještě album čLOVEk, které bude víc deep . Bude to v podstatě ten Nový človek 2, “ představuje Majk Spirit svoje hlavní hudební plány na rok 2023.

Kromě tradičně nabitého koncertního roku na Slovensku, bude Majk Spiri t také jednou z hvězd line - upu letošního putovního festivalu HRADY CZ.