STÁLE DOUTNAJÍCÍ RAPOVÉ LEGENDY OPĚT ZAŽEHLY OHEŇ

Fénixové československého rapu, mistři výkyvů Orion a Čistychov, kteří svým nepříliš ambiciózním přístupem přesto ovlivnili generace posluchačů i tvůrců, jsou zpět. Přestože se vzájemně ve své tvorbě potkávají a protínají už přes 20 let, až nyní přišli se společným projektem, který se během dvou let přípravy z původně plánovaného EP změnil v plnohodnotné LP - Mamuti L.P.

Orion, kterého v posledních dnech slyšíte všude v rádiích a televizi s jeho hitem "Mistři světa" a současně člen v tom nejlepším smyslu provařeného rapového seskupení PSH, a Čistychov, známý jako hlas slovenské kultovní kapely Názov Stavby, se vrací s novým albem. Oba umělci už dávno nenosí vytahané svetry a příliš široké kalhoty, ale jejich divokost v srdci zůstává nezměněna. K jejich historickým trackům jako "Chudáčci", "Vaša", "Parket" nebo "Zelený dym" přibyly nové skladby pod balkánským diktátem DJe a producenta Igora Batovanji známého jako Cut Dem.

Na desce se objeví také celá plejáda hostujících umělců. Kromě plánovaného polského rappera Sokola z WWO, jsou zde Fejbs, Maniak, Delebre z Pio Squad a beatmakeři jako DJ Wich či Peter Pann.

Mamuti L.P. s deseti tracky vychází dnes - 3. června na vinylu, CD a všech online platformách. Každý, kdo si zakoupí originální nosič, odhalí, co znamená zkratka L.P. - a opravdu to není „Long Play" ani „Léta Páně".

Release Party se uskuteční 11. června od 18:00 v obchodě Never Enough v Praze. Budeme tam, připraveni podepisovat nosiče, merch a poskytnout rozhovory. Desku si můžete objednat také na labelu biggboss.cz nebo rukahore.sk.

Pilotní singl, který navazuje na track "Chudáčci" z roku 2003, vyšel 22. května s názvem "Dva chudáčci". Tinu vystřídala vycházející slovenská star Martina Fábová aka Fejbs.