STŘEŠOVICKÝ TATRAN PO DLOUHÝCH OSMI LETECH USEDL NA FLORBALOVÝ TRŮN!

Střešovický Tatran po dlouhých osmi letech usedl na florbalový trůn, když v O2 areně přehrál Vítkovice 4:3 v prodloužení a slaví 17. titul v klubové historii.

V zápase o titul to byl od začátku Tatran, kdo šlapal do pedálů. Úvodní nápor však vítkovická defenzíva ustála a na gól se tak čekalo až do 17. minuty, kdy parádní souhru dokonal Matěj Havlas a poslal Střešovice do vedení. O minutu a půl později navíc za Součka doputovala i schovaná rána Kolíska z úhlu a bylo to 2:0. Na druhé straně měl Tomáš Jurco v bráně Tatranu o poznání méně práce a když už se urodilo nějaké nebezpečí, počínal si střešovický brankář bezchybně. Po prvních dvaceti minutách tak Tatran vedl 2:0.

Ve druhé části se však obraz hry změnil. Svěřenci Milana Fridricha a Luďka Beneše už zdaleka nebyli tak dominantní a byly to Vítkovice, kdo byl střelecky aktivnější. Střešovické akcie však držel Tomáš Jurco, který chránil stav 2:0. Hráze povolily až ve 35. minutě, kdy Matejčíkův chytrý pas zpoza brány propasoval do brány Zubek, načež stejný hráč o 3. minuty později prostřelil Jurca na bližší tyčce a po zásluze vyrovnal stav duelu o zlato. Další gól už do přestávky nepadl a po 40 minutách byl stav BigBoard Superfinále vyrovnaný.

Krátce po přestávce šly Vítkovice dokonce do vedení. Závar před bránou přetavil v gól Matejčík a Tatran musel poprvé v utkání dotahovat. V tom mu dokázala pomoct jeho velká zbraň, přesilovka. Tu po sérii šancí využil z velkého brankoviště Šimek a dal vzpomenout na svůj vyrovnávací gól v loňském Supefinále. Rekordně zaplněná O2 arena, kam na mužské Superfinále zavítalo 12 538 diváků, pak do konce základní hrací doby gól neviděla a o držiteli titulu muselo rozhodnout, stejně jako loni, prodloužení.

Do něj už nezasáhl zraněný Marek Beneš, který musel gradující duel sledovat jen ze střídačky. Tatranu to však příliš dlouho vadit nemuselo, protože v čase 60:51 prostřelil Matěj Havlas vše, co mu stálo v cestě, a po necelé minutě nastaveného času přisoudil Střešovicích 17. titul v klubové historii.

Střešovice tak završily výbornou sezóny, když v základní části neztratili jediný bod a v play-off potvrdily roli největších favoritů na titul. Mladý tým tak dal zapomenout na loňskou superfinálovou prohru a po dlouhých osmi letech přidal do klubové vitríny další superligový titul!

Tatran Střešovice - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:3p
branky: 17. Matěj Havlas, 19. Jakub Kolísko, 49. David Šimek, 61. Matěj Havlas - 35. Adam Zubek, 37. Adam Zubek, 46. Michal Pažák; rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 12538; zásahy brankářů: Tomáš Jurco 14 - Lukáš Souček 16; po třetinách: 2:0, 0:2, 1:1, 1:0